Какво е плазмотерапията?

Напоследък и у нас сериозно навлиза и се популяризира използването на собствената ни кръв, за извличането на плазма и употребата й в помощ на оздравяването на всякакъв вид рани.

В iDentalStudio отдавна използваме регенеративната помощ на PRF при 100% от операциите по костни присадки, синус лифтинг, импланти и премахването на непоникнали мъдреци.

Това прави резултатите по-предвидими, оздравителния процес по-бърз и по-безболезен, както ни лишава от усложнения, намалявайки риска от следоперативни инфекции.

Сега ние вече използваме PRF и за целите на естетиката, инжектирайки я в зоната на лицето – това е PRF терапията или плазмолифтинга, т.нар. „ вампирски лифтинг “!

Кръвната ни плазма е богата на растежни фактори, фибрин, тромбоцити и витамини и след инжектиране подкожно, стимулира синтеза на колаген и има мощен регенеративен ефект.

С инжектирането на PRF в кожата постигаме подмладяващ ефект, коригират се малки бръчици, кожата подобрява своята еластичност, премахват се кафяви петна, белези от акне и тъмни околоочни кръгове.

При PRF се използва естествен фибринов биоматериал, придобит без антикоагулант, без никаква изкуствена биохимична модификация и е напълно безопасен.

Как протича процесът и кога да очакваме видими резултати?

При всяко нараняване фибринът образува в тъканите своеобразна биологична мрежа и дава началото на регенерацията и като играе роля на матрица, в която се синтезират колагенови и еластинови влакна, които подобряват еластичността и тонуса на кожата.

PRF не е само пълнител, а лечение, което регенерира меката и твърда тъкан дълготрайно. Процедурата е бърза, безболезнена и 1 час след това няма следи от нея, освен леко зачервяване, което отшумява в близките 2-3 часа напълно.

Започва се с обезболяването на лицето, разбира се, което се постига с анестезиращ крем.

След обезболяването се взема венозна кръв в специални стерилни и индивидуални епруветки, които се центрофугират и след 10-15 минути PRF вече е поставен в лицевата зона напълно безболезнено!

 

Курс от 4-5 поредни процедури плазмотерапия ( през 7 дни ) ще направи с лицето така, че видът му да предизвиква усмивка! С плазмотерапията използваме силата на кръвта и тя е най-добрият избор за лицето Ви!


Имате въпроси? Ще се радваме да Ви отговорим.

Call Now Button